Majsvælling

6 måneder

Majsvælling

Semper Majsvælling er en hyggelig og mættende "godnat-tår" uden gluten. 

Vi laver vores vælling i Götene i Sverige med mælk fra de omkringliggende gårde og vællingen har en god sammensætning af fedtsyrer fra fløde, raps- & solsikkeolie. 

Godt at vide om vælling

  • Vællingen skal tilberedes med koldt vand, hvorefter den opvarmes i mikrobølgeovn eller i gryde.
  • Vælling er god til natten, da den er fyldig og giver mæthed.

 

Skummetmælk, majsmel, maltodextrin, fløde 10%, rapsolie 8,5%, vallepulver (fra mælk), solsikkeolie 7,%, mineraler (kalcium, jern, zink, jod), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyre, B12, pantotensyre).

Læs altid ingredienslisten på emballagen, da opskriften kan være ændret.

Per 100 g pulverPer 100 ml færdig blanding
Energi, kJ1956 kJ (466 kcal)287 kJ (68 kcal)
Fedt20 g2,9 g
heraf mættede fedtsyrer3,9 g0,6 g
enkeltumættede fedtsyrer9,6 g 1,4 g
flerumættede festyrer5,6 g0,8 g
Kulhydrat58 g8,4 g
heraf sukkerarter*19 g2,8 g
Kostfibre0,8 g0,1 g
Protein12,5 g1,8 g
Salt**0,43 g0,06 g
Vitamin A350 μg50,8 μg
Vitamin D6,5 mg0,94 g
Vitamin E7,0 mg1,0 mg
Vitamin C80 mg12 mg
Tiamin0,70 mg0,10 mg
Riboflavin0,50 mg0,073 mg
Niacin (NE)6,0 mg0,87 mg
Vitamin B60,40 mg0,058 mg
Folsyre45,0 μg6,52 μg
Vitamin B121,0 mg0,15 mg
Pantotensyre2,5 mg0,36 mg
Kolin110 mg16 mg
Natrium170 mg25 mg
Kalium650 mg94,2 mg
Klorid400 mg58,0 mg
Kalcium600 mg87,0 mg
Fosfor500 mg72,5 mg
Magnesium60,0 mg8,70 mg
Jern8,5 mg1,2 mg
Zink4,0 mg0,58 mg
Jod100 μg14,5 μg
*) Indeholder kun naturlige sukkerarter fra råvarerne.
**) Saltindholdet består udelukkende af naturligt forekommende natrium.

Dosering:
1 dl vand || 2 spsk pulver || 110 ml færdig vælling
2 dl vand || 4 spsk pulver || 220 ml færdig vælling
PS: Anvend et spiseske-mål (spsk) og ikke en spiseske, når du tilbereder vællingen. 1 strøget spiseskemål svarer til ca. 8 g vælling pulver.
 
Tilberedning af 1 portion i mikrobølgeovn:
Bland pulver og koldt vand direkte i flasken. Se doseringsskema for korrekt blandingsforhold.
Ryst kraftigt med låg og uden sut, indtil pulveret er opløst.
Opvarm uden låg og sut på fuld effekt i ca. 40 sekunder. Ryst, og mærk efter, at vællingen ikke er for varm.
 
Tilberedning af 1 portion i gryde:
Pisk pulver og koldt vand sammen i en gryde og opvarm til spisetemperatur. Se doseringsskema for korrekt blandingsforhold.

Tørt, mørkt og ikke over normal stuetemperatur. Sørg for at den åbnede pakke holdes lukket eller opbevares i en beholder egnet til madvarer. Åbnet pakke bør bruges inden to måneder. Vællingen er pakket i beskyttende atmosfære for at bevare smag og kvalitet.

Share on Facebook Share on Twitter

Vidste du at?

Vores vællinger

…Sempers vælling er lavet på frisk mælk fra svenske gårde. Og den bliver også fremstillet i Sverige!  

Vores vællingar
Hjem / Produkter / Majsvælling